La DUIAP és un moviment del poble català que vam començar el mes d'agost del 2.013, vam fer un esdeveniment pel 14 de setembre, però considerant que tot just desprès de la Diada Nacional, tots estavem molt cansats, vam considerar fer-ho un altre dia, el 12 d'octubre i a Girona, molts pensarien el per què?, doncs molt senzill, el 12 d'octubre els catalans no fem festa i hem de treballar, no hem de celebrar res, i a Girona per que no voliem tindre cap mena de problema amb les manifestacions espanyolistes.

Els catalans i catalanes ja hem expressat moltes vegades que volem la independència i mai hem preguntat a les persones que estàn al nostre costat tant a les manifestacions, com donan.nos la mà, a quin partit votarem, si no, simplement, sabiem que voliem el mateix, la llibertat de Catalunya.

Sembla que els que estàn a les cupules no els hi corri pressa, el poble català hem decidit que hem de fer pinya per dir-li al nostre president que vagi endavant, que declari la independència.

Ja que la democràcia, vol dir literalment "el poder del poble", és el que volem fer servir el nostre poder.

Sembla que els catalans estiguin dormits per les associacions i que no tinguin voluntat de moure's, si no és a travès d'ells, però a la DUIAP, creiem que tot va molt lent, el poble català, cada dia petim un nou greuge, un nou atac i tot son queixes, però no veiem cap fet que tiri endavant amb la INDEPENDÈNCIA.

I ara volem fets, intencions i paraules, son això, intencions i paraules, res més.

No anem en contra de ningú, no volem partits ni institucions, el que volem és que a títol individual tothom s'afegeixi.

I som demòcrates, ja que tots hem votat diferents partits, i a la DUIAP no preguntem a ningú que ha votat, simplement som independentistes com nosaltres, son benvinguts.

El nostre missatge és clar, donem suport al president per que declari la independència, que sàpiga que té el poble català al seu costat, ja que el president no donarà cap pas en fals. Ho farà si veu que tot Cataluya o un amplia majoria li demana.

Independència per canviar-ho tot, sí, i tant, però per canviar-ho tot, primer hem de ser independents!