Els independentistes sempre hem sigut republicans, els catalans no hem tingut ni volem cap monarquia.
I ara tothom ho podem fer possible, sense pensar en els partits, pensem en el país, pensem en Catalunya i com tindre la independència, tots els països que son independents, per ser-ho oficialment, han declarat la independència, simplement és un acte formal, en el qual, els països de fora veuran que realment som independents i començaran a dir la seva, per que si nosaltres no ho fem, ningú ens farà aquest favor.
És clar que ningú volem ni corrupció de cap mena, vingui de la dreta o de l'esquerra, és clar que ningú volem portes giratòries, és clar que volem un país on hi hagi una democràcia de veritat, una democràcia participativa i real. 
La Declaració d’Independència és la porta i el passadís que transforma el Procés d’Independència de Catalunya de ser considerat un afer intern d’Espanya a ser considerat un afer de l’escena internacional obrint-se així la possibilitat de ser reconegut i acceptat per diferents països o per la comunitat internacional en pes.
La Declaració d’Independència és un pas necessari i urgent en la situació de com estan les coses ara mateix en aquest nostre procés d’independència, i en el cas de la seva concreció farà els efectes d’una veritable, urgent i ràpida vacuna per a prevenir tot tipus d’agressió, atac o imprevists que de donar-se poden fer-nos mals i procurar-nos dificultats que no ens convenen. D’on poden venir aquests atacs o imprevistos? : Col•lectius de diferents tipus, clans, lobbys, i la nostra mateixa classe política.
Per tant, Ara toca! Unir-nos per declarar la Independència. És obvi, cau pel seu pes perquè cal, per la determinació necessària que tenim de fer-ho, i per la unió de molts en aquesta voluntat pràctica. Naturalment, s’haurà de donar la cara i fer el gest dia a dia. Caldrà escampar a tort i a dret aquesta idea, aquesta consigna i transformar-la en voluntat efectiva i en compromís. Passar de la idea al compromís.
Tot està més que controlat, serà el poble el que farà neteja i serà el poble qui forçarà la independència i no trigarà gaire, ara el que toca és fer la DUI i ja no és hora no sols de dir-ho i convèncer sinó que és hora de fer-ho. La DUI és un pas molt important, el més important de tots els realitzats al llarg de 300 anys.